Kupovina rabljenih automobila iz Njemačke

06/08/2019 / Blog
Facebook It
Tweet It
Pinterest It
Google Plus It

Isplati li se uvoz rabljenih vozila iz Njemačke

Isplati li se kupovati rabljene automobile iz Njemačke ili neke druge članice EU, pitanje je koje muči većinu ljudi. Mnogi se boje da će kupiti “mačka u vreći”, a ako ne znaju na što paziti kod kupnje rabljenog automobila, vjerojatno je da će požaliti čak i ako automobil kupuju od “domaćeg” prodavača. Ipak, najzanimljivija zemlja za kupovinu automobila za Hrvate je Njemačka, zbog privrženosti Hrvata njemačkim automobilima, ali i nižeg poreza.

S ulaskom Hrvatske u Europsku uniju uvoz automobila iz Njemačke ili neke druge države članice EU postao je mnogo jednostavniji i isplativiji. Primjenjuju se novi zakoni o trošarinama na rabljena vozila koje su smanjene, a bile su dvostruko veće. Kupnja i uvoz rabljenih automobila iz Njemačke isplativa je, pogotovo kad je riječ o luksuznijim vozilima, jer u Njemačkoj plaćate porez po stopi od 19%, što je manje nego naših 25%.

Često se može naći rabljeni automobil koji je prešao malo kilometara i po 20% nižoj cijeni nego u salonima rabljenih vozila u Hrvatskoj. Uz 20% nižu cijenu rabljenog vozila iz Njemačke možete uštedjeti dodatnih 6% na PDV-u, a tada su to značajne uštede i kupovina rabljenog automobila zaista može biti isplativa.

Kontaktirajte agenta i naručite vozilo po želji!

Potražit ćemo automobil koji zaista odgovara Vašim potrebama!

Provjera stanja rabljenog vozila kod uvoza u Hrvatsku

Kod samostalnog pokušaja uvoza automobila pojavljuje se problem kako provjeriti u kakvom je stanju vozilo koje želite kupiti. Naravno, na svakom rabljenom automobilu vidljivi su tragovi korištenja. Neki su dobro uglancani pa izvana izgledaju sjajno, gotovo novo, ali ispod haube se može skrivati oštećenje koje će u konačnici drastično povećati cijenu vozila koji ste kupili.

Ako niste dobar poznavatelj automobila i ne znate o njima dovoljno, tada je najbolje uvoz automobila iz EU prepustiti nama! Naša usluga uvoza automobila iz Njemačke uključuje detaljnu provjeru stanja automobila i informiranje o svim nedostacima kako biste točno znali što kupujete.

 

Trošarine na uvoz automobila iz Njemačke

Trošarine na uvoz automobila

Najvažnije pitanje je koliki je iznos trošarina. Za razliku od ranije dok Hrvatska nije bila članica EU, kada se na uvoznu cijenu plaćala trošarina, a onda i porez, procedura je sada nešto jednostavnija.

Iznos trošarina kod uvoza rabljenih vozila u Hrvatsku ovisi o vrijednosti automobila i emisiji CO2 tako da postoje desetine različitih varijanti. Postoji jedna skala koja se zove preporučena cijena u kojoj stoji koliko određeni automobil može stajati vani i na temelju nje se plaćaju trošarine.

Trebate pomoć kod kupnje automobila?

Javite nam se!

Ova web stranica koristiti kolačiće. Prihvaćanjem kolačića pristajete na uvjete korištenja.

Postavke privatnosti su spremljene
Postavke privatnosti

Kad posjećujete web stranice, Vaš preglednik može pohraniti kolačiće. Upravljate kolačićima na ovoj stranici!

Ovi kolačići omogućuju nam praćenje posjećenosti stranice i izvor prometa. Prikupljanjem anonimnih podataka poboljšavamo kvalitetu našeg sadržaja.

Prikupljamo anonimne podatke o korištenju web stranice da bismo je poboljšali.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Odbij sve
Prihvati sve