Pranje automobila – Najčešće greške koje radimo

30/01/2019 / Blog
Ručno pranje automobila
Facebook It
Tweet It
Pinterest It
Google Plus It

Pranje automobila može oštetiti lak, pogotovo ako nije stručno obavljeno, a mogu se pojaviti i neugodni mirisi ako unutarnje čišćenje nije odrađeno do kraja, odnosno automobil dobro osušen.

Nekada je bilo uobičajeno popravljati automobil nedjeljom ispred kuće, ali u današnje vrijeme kad su automobili mnogo napredniji, takve poslove prepuštamo stručnjacima. Ipak, neke stvari možete odraditi sami, kao što je pranje automobila. Kad već sami perete svoj automobil, bilo bi dobro da izbjegavate ove najčešće greške i napravite to kako treba!

Ručno pranje automobilaMeđutim, iako pranje automobila djeluje jednostavno, održavanje automobila čistim s vremenom može ostaviti traga ako nemate dovoljno iskustva i znanja. Spužva i šampon ne rješavaju sve nečistoće, a ni puka želja da automobil potpuno očistite ne će dati željeni rezultat. Za izvrsne rezultate, bilo da je riječ o pranju automobila, poliranju automobila, poliranju farova ili unutarnjem čišćenju automobila, posao je uvijek najbolje prepustiti profesionalcima.

Često vlasnici automobila koji žele “bolje proći” sami pokušaju polirati oštećene dijelove laka ili fara, pa umjesto poliranja naprave veću štetu. Na sreću, u takvo što se ne upuštaju mnogi, ali zato gotovo svi sami peru auto i tu najčešće dolazi do ogrebotina i drugih oštećenja na laku.

Najčešće greške koje radimo kod pranja automobila

1. Pranje automobila starom spužvom

Za pranje automobila nemojte koristiti staru spužvu, a nikako onu koja je pala na pod. U spužvi se nakupljaju nečistoće tijekom pranja i sitne čestice koje mogu izgrebati lak na automobilu. Oštećenje laka dogoditi će se i ako perete običnom spužvom za suđe.

Kako biste bili sigurni da spužvom ne ćete štetiti laku, najbolje je prilikom svakog pranja koristiti novu spužvu. Čak i ona najjetfinija će biti bolja od rabljene!

2. Izbjegavajte pranje kružnim pokretima

Iako je to prirodan pokret, izbjegavajte prati automobil kružnim pokretima jer oni ostavljaju površinske ogrebotine u obliku krugova. Koristite ravne pokrete duž karoserije.

3. Ne koristite deterđent za pranje suđa. Vaš auto nije tanjur

Običan deterdžent za pranje suđa preagresivan je i može skinuti zaštitni sloj laka. Za pranje automobila koristite specijalizirane šampone koji čuvaju lak.

4. Osušite automobil nakon pranja

Nemojte poslije pranja ostaviti automobil da se sam osuši jer će izgledati kao da ga niste ni prali. Obrišite ga i temeljito osušite jelenjom kožom ili nekom drugom prikladnom krpom.

Igor Horvat

Igor Horvat

Tražite posrednika pri uvozu automobila? Javite se i naći ćemo za Vas automobil koji Vam najbolje odgovara po cijeni i kvaliteti. Kontakti: +385 95 817 5568 info@miaa-aces.hr

Trebate pomoć kod kupnje automobila?

Javite nam se!

Ova web stranica koristiti kolačiće. Prihvaćanjem kolačića pristajete na uvjete korištenja.

Postavke privatnosti su spremljene
Postavke privatnosti

Kad posjećujete web stranice, Vaš preglednik može pohraniti kolačiće. Upravljate kolačićima na ovoj stranici!

Ovi kolačići omogućuju nam praćenje posjećenosti stranice i izvor prometa. Prikupljanjem anonimnih podataka poboljšavamo kvalitetu našeg sadržaja.

Prikupljamo anonimne podatke o korištenju web stranice da bismo je poboljšali.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Odbij sve
Prihvati sve