Kupovina rabljenih automobila iz Njemačke

06/08/2019 / Blog

Isplati li se uvoz rabljenih vozila iz Njemačke

Isplati li se kupovati rabljene automobile iz Njemačke ili neke druge članice EU, pitanje je koje muči većinu ljudi. Mnogi se boje da će kupiti “mačka u vreći”, a ako ne znaju na što paziti kod kupnje rabljenog automobila, vjerojatno je da će požaliti čak i ako automobil kupuju od “domaćeg” prodavača. Ipak, najzanimljivija zemlja za kupovinu automobila za Hrvate je Njemačka, zbog privrženosti Hrvata njemačkim automobilima, ali i nižeg poreza.

S ulaskom Hrvatske u Europsku uniju uvoz automobila iz Njemačke ili neke druge države članice EU postao je mnogo jednostavniji i isplativiji. Primjenjuju se novi zakoni o trošarinama na rabljena vozila koje su smanjene, a bile su dvostruko veće. Kupnja i uvoz rabljenih automobila iz Njemačke isplativa je, pogotovo kad je riječ o luksuznijim vozilima, jer u Njemačkoj plaćate porez po stopi od 19%, što je manje nego naših 25%.

Često se može naći rabljeni automobil koji je prešao malo kilometara i po 20% nižoj cijeni nego u salonima rabljenih vozila u Hrvatskoj. Uz 20% nižu cijenu rabljenog vozila iz Njemačke možete uštedjeti dodatnih 6% na PDV-u, a tada su to značajne uštede i kupovina rabljenog automobila zaista može biti isplativa.

Kontaktirajte agenta i naručite vozilo po želji!

Potražit ćemo automobil koji zaista odgovara Vašim potrebama!

Provjera stanja rabljenog vozila kod uvoza u Hrvatsku

Kod samostalnog pokušaja uvoza automobila pojavljuje se problem kako provjeriti u kakvom je stanju vozilo koje želite kupiti. Naravno, na svakom rabljenom automobilu vidljivi su tragovi korištenja. Neki su dobro uglancani pa izvana izgledaju sjajno, gotovo novo, ali ispod haube se može skrivati oštećenje koje će u konačnici drastično povećati cijenu vozila koji ste kupili.

Ako niste dobar poznavatelj automobila i ne znate o njima dovoljno, tada je najbolje uvoz automobila iz EU prepustiti nama! Naša usluga uvoza automobila iz Njemačke uključuje detaljnu provjeru stanja automobila i informiranje o svim nedostacima kako biste točno znali što kupujete.

 

Trošarine na uvoz automobila iz Njemačke

Trošarine na uvoz automobila

Najvažnije pitanje je koliki je iznos trošarina. Za razliku od ranije dok Hrvatska nije bila članica EU, kada se na uvoznu cijenu plaćala trošarina, a onda i porez, procedura je sada nešto jednostavnija.

Iznos trošarina kod uvoza rabljenih vozila u Hrvatsku ovisi o vrijednosti automobila i emisiji CO2 tako da postoje desetine različitih varijanti. Postoji jedna skala koja se zove preporučena cijena u kojoj stoji koliko određeni automobil može stajati vani i na temelju nje se plaćaju trošarine.

Pranje automobila – Najčešće greške koje radimo

30/01/2019 / Blog
Ručno pranje automobila

Pranje automobila može oštetiti lak, pogotovo ako nije stručno obavljeno, a mogu se pojaviti i neugodni mirisi ako unutarnje čišćenje nije odrađeno do kraja, odnosno automobil dobro osušen.

Nekada je bilo uobičajeno popravljati automobil nedjeljom ispred kuće, ali u današnje vrijeme kad su automobili mnogo napredniji, takve poslove prepuštamo stručnjacima. Ipak, neke stvari možete odraditi sami, kao što je pranje automobila. Kad već sami perete svoj automobil, bilo bi dobro da izbjegavate ove najčešće greške i napravite to kako treba!

Ručno pranje automobilaMeđutim, iako pranje automobila djeluje jednostavno, održavanje automobila čistim s vremenom može ostaviti traga ako nemate dovoljno iskustva i znanja. Spužva i šampon ne rješavaju sve nečistoće, a ni puka želja da automobil potpuno očistite ne će dati željeni rezultat. Za izvrsne rezultate, bilo da je riječ o pranju automobila, poliranju automobila, poliranju farova ili unutarnjem čišćenju automobila, posao je uvijek najbolje prepustiti profesionalcima.

Često vlasnici automobila koji žele “bolje proći” sami pokušaju polirati oštećene dijelove laka ili fara, pa umjesto poliranja naprave veću štetu. Na sreću, u takvo što se ne upuštaju mnogi, ali zato gotovo svi sami peru auto i tu najčešće dolazi do ogrebotina i drugih oštećenja na laku.

Najčešće greške koje radimo kod pranja automobila

1. Pranje automobila starom spužvom

Za pranje automobila nemojte koristiti staru spužvu, a nikako onu koja je pala na pod. U spužvi se nakupljaju nečistoće tijekom pranja i sitne čestice koje mogu izgrebati lak na automobilu. Oštećenje laka dogoditi će se i ako perete običnom spužvom za suđe.

Kako biste bili sigurni da spužvom ne ćete štetiti laku, najbolje je prilikom svakog pranja koristiti novu spužvu. Čak i ona najjetfinija će biti bolja od rabljene!

2. Izbjegavajte pranje kružnim pokretima

Iako je to prirodan pokret, izbjegavajte prati automobil kružnim pokretima jer oni ostavljaju površinske ogrebotine u obliku krugova. Koristite ravne pokrete duž karoserije.

3. Ne koristite deterđent za pranje suđa. Vaš auto nije tanjur

Običan deterdžent za pranje suđa preagresivan je i može skinuti zaštitni sloj laka. Za pranje automobila koristite specijalizirane šampone koji čuvaju lak.

4. Osušite automobil nakon pranja

Nemojte poslije pranja ostaviti automobil da se sam osuši jer će izgledati kao da ga niste ni prali. Obrišite ga i temeljito osušite jelenjom kožom ili nekom drugom prikladnom krpom.

Narudžba rabljenih vozila iz Njemačke

24/01/2019 / Blog
Narudžba automobila iz Njemačke

Kupovina novih automobila uglavnom se svodi na kupovinu službenih, dok se fizičke osobe najčešće odlučuju na kupovinu rabljenih automobila. Otkad je Upravni sud u Leipzigu odlučio da gradovi mogu zabraniti promet vozilima na dizelska goriva, narudžba rabljenih vozila iz Njemačke kod nas je postao najčešći način nabavke novog vozila.

Rizik kod uvoza rabljenih vozila u Hrvatsku

Novi automobil mnogi kupci žele naći sami preko oglasa pa postoje velike šanse da nalete na „mačka u vreći“. I u Njemačkoj ljudi na mnoge načine žele zaraditi novac na prodaji automobila, a posebno je velik rizik ako se ne razumijete u automobile.

Ako želite kupiti automobil u Njemačkoj i uvesti ga u Hrvatsku, najbolje je angažirati stručnu osobu koja će prije kupnje provjeriti stanje automobila i procijeniti je li kupnja vozila isplativa.

Najčešća prevara prodavača vlastitih rabljenih vozila je smanjivanje kilometraže. Na temelju toga prodavači povećavaju cijenu, a vi dobivate lošiji automobil nego što ste očekivali. Skidanje kilometraže automobilu može značiti još dosta toga, a glavno pitanje je koliko je kilometara automobil zaista prešao. Ovisno o tome koliko intenzivno je bilo je to pomlađivanje, auto može biti u puno gorem stanju nego što izgleda.

Osim što traženje automobila putem oglasa može biti rizično i dugotrajno, tu je i problem što automobil ne možete tek tako vidjeti uživo.

Zato smo mi tu za Vas!

Narudžba rabljenih vozila iz Njemačke

Uvoz vozila iz Njemačke prema narudžbi uz naše posredništvo, najsigurniji je način da dođete do automobila koji Vas ne će iznevjeriti nakon nekoliko kilometara i stati nasred ceste.

Narudžba rabljenog vozila iz Njemačke vrlo je jednostavna i najsigurniji način kupovine novog, rabljenog automobila. Na Vama je da jednostavno naručite automobil, a mi ćemo Vam poslati nekoliko ponuda raspoloživih automobila.

Osim traženja automobila koji će najbolje odgovarati Vašim potrebama, naša usluga podrazumijeva i provjeru stanja automobila.

Naravno, svaki polovni automobil na sebi nosi tragove vremena i manja ili veća oštećenja su neizbježna, stoga ćemo evidentirati sve nedostatke kako biste znali što možete očekivati od svog novog automobila. Narudžba rabljenog vozila štedi Vaše vrijeme, a vjerojatno i novac!

Trebate pomoć kod kupnje automobila?

Javite nam se!

Ova web stranica koristiti kolačiće. Prihvaćanjem kolačića pristajete na uvjete korištenja.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kad posjećujete web stranice, Vaš preglednik može pohraniti kolačiće. Upravljate kolačićima na ovoj stranici!

Ovi kolačići omogućuju nam praćenje posjećenosti stranice i izvor prometa. Prikupljanjem anonimnih podataka poboljšavamo kvalitetu našeg sadržaja.

Prikupljamo anonimne podatke o korištenju web stranice da bismo je poboljšali.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services